Главная Мой профиль Регистрация Выход RSS
Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас, Гость
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 86
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2016 » Ноябрь » 15 » Ден визволення Києва
16:50
Ден визволення Києва

Ден визволення Києва

Одинадцятого листопада в 5 класі пройшла виховна година до Дня визволення Києва. Класний керівник, Лисенкова І.В.,  почала свою розповідь з  віршованих рядків:

 Війна і смерть – дві сестри, ніби пара,

Які крокують разом вже віки…

Це – ніби чиясь невблаганна кара,

Що слід лишає на усі роки.

Звертаючись до дітей, вона розповіла, що захід присвячений пам’яті тих, хто не жаліючи ні сил, ні свого життя боровся за визволення Києва від німецько-фашистських загарбників під час Другої світової війни. Страшний період війни і окупації вніс свої зміни в долі людей і в нашу історію. Київ вистояв, хоч і зазнав величезних втрат. І про це не можна забувати. Ми будемо говорити про страхіття війни, хоча це і дуже важко, щоб усвідомити цінність людського життя. Іспанський філософ Хосе Ортега-і-Гассет писав: «Історія нас не вчить, що ми маємо робити, проте вона показує, чого робити не слід». Ці слова — головний підсумок війни.

Учні почули про оборону Києва, період нацистської окупації Києва, який продовжувався довгих 778 діб, про життя городу в ці страшні часи та про Київську наступальну операцію. Дізналися, якою ціною була здобута перемога. Прослухали страшні  спогади очевидців тієї «кровавої бійні», подивились уривки з документальних фільмів.

Закінчився захід вшануванням світлої пам’яті всіх, хто ввійшов у безсмертя, хвилиною мовчання.

Категория: Ноябрь 2016 | Просмотров: 355 | Добавил: admin | Теги: Мангушская общеобразвательная школа, afanasenko.at.ua, lysenkova.at.ua | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0