Главная Мой профиль Регистрация Выход RSS
Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас, Гость
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 86
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2016 » Ноябрь » 9 » Писемність
16:46
Писемність

День української писемності та мови

  9 листопада - День української писемності та мови. Відзначають його на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.

   Напередодні  в Мангуській ЗОШ № 1  спільно з Районною бібліотекою пройшов захід, присвячений цьому святковому дню. У ньому приймали участь учні 8, 10, 11 класів. Під час заходу  школярі прослухали  історію виникнення українського письменства, подивились відеоролики, прослухали красиві українські пісні, прийняли участь у вікторині Знавців української мови. Учениці 10-11 класів прочитали улюблені вірші про українську мову.   Кожен з учнів, присутніх на цьому заході, ще раз впевнився у тому, що мова — це безцінний дар, який треба шанувати, як батька і матір, родину і Батьківщину. Адже для нас рідна мова — це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури .

Категория: Ноябрь 2016 | Просмотров: 324 | Добавил: admin | Теги: #День української писемності та мов, #Україна, #Мангуська ЗОШ №1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0